Vádat emeltek a battonyai rém ellen

Aljas indokból, különös visszaesőként elkövetett emberölés, emberölés előkészülete és erőszakos közösülés kísérlete miatt vádat emeltek a battonyai rémként elhíresült férfival szemben – közölte a Békés Megyei Főügyészség szerdán.

MNO
2011. 09. 14. 12:54
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A battonyai férfi 1995-ben Jász-Nagykun-Szolnok megyében megölt egy fiatal lányt, amiért a bíróság 15 év fegyházbüntetésre ítélte. Szabadulása után, 2010-ben azonban újabb bűncselekményeket követett el – tájékoztatott Futó Sándor megyei főügyészségi sajtószóvivő.

A férfi 2010 augusztusában a munkahelyén, egy battonyai pulykatelepen egy fiatal lányt berángatott az egyik épületbe, hogy megerőszakolja. A 17 éves sértett védekezni próbált, a vádlott azonban lefogta és megfenyegette, hogy ha nem marad csendben, akkor megöli. Ezután megkötözte a lányt, akinek végül azért sikerült megszöknie, mert két ember felfigyelt a kiáltozására, és megjelent a helyszínen.

A vádlott a nyomozás során azt mondta, hogy áldozatát a megerőszakolása után megölte volna, hogy elkerülje a felelősségre vonást. A rendőröknek azt is bevallotta, hogy egyik partnerét 2010 júliusában szexuális együttlétük után megfojtotta és a kertjükben elásta. A holttestet utóbb meg is találták.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.