Vádat emeltek az uzsorás ellen

Vádat emelt a Gyulai Városi Ügyészség két tótkomlósi uzsorás ellen, akik esetenként csaknem 150 százalékos kamatra adtak kölcsönt – közölte a Békés Megyei Főügyészség sajtószóvivője kedden.

MNO
2011. 09. 13. 16:30
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Futó Sándor tájékoztatása szerint a két vádlott egyike korábban egy pénzintézetnél dolgozott, majd barátjával elhatározták, hogy ismeretségi körükben magánkölcsönöket fognak nyújtani, és így jutnak jelentős jövedelemhez. Több mint 70 embernek adtak kölcsönt nagyon magas, esetenként csaknem 150 százalékos kamatra, miközben hitelezési tevékenységhez nem volt engedélyük.

A nyomozás adatai alapján a magas kamatok kikötése mellett több esetben kihasználták az adósok rászorultságát, és az újabb kölcsönökkel kilátástalan helyzetbe hozták őket, így ezekben az esetekben az ügyészség uzsora-bűncselekmény miatt is vádat emelt. A házkutatásokon az egyik vádlottnál egy engedély nélkül tartott pisztolyt és mintegy ezer lőszert is talált a rendőrség.

Az ügyészség jogosulatlan pénzügyi tevékenység és uzsora-bűncselekmény, lőszerrel és lőfegyverrel való visszaélés bűntette, valamint magánokirat-hamisítás vétsége miatt emelt vádat a két ember ellen a bíróságon.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.