Válaszút előtt a Tesco – Béremelést követel a KDFSZ

A Tescónál működő Kereskedelmi Dolgozók Független Szakszervezete (KDFSZ) 10 százalékos béremelést követel 2011-re egyebek között, követelései nyomatékosítására pedig sztrájkbizottságot alakított és szeptember 26-án kollektív munkaügyi vita keretében egyeztet a munkáltatóval – mondta Bubenkó Csaba, a szakszervezet elnöke csütörtökön az MTI-nek.

MNO
2011. 09. 22. 14:58
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A szakszervezet azt követeli, hogy a munkáltató az idei 10 százalékos béremelést egyszerre, július elsejétől hajtsa végre, a megajánlott 4 százalék és az eltérő időpontok helyett. A sztrájkkövetelések között szerepel az is, hogy a pénztárosok kapják meg az idén a 94 000 forint bérminimumot, illetve a jogerős bírósági döntés alapján fizessék ki a Bács-Kiskun, Csongrád és Békés megyében dolgozó pénztárosoknak a 2010. évi 89 500 forint bérminimumot – közölte szakszervezeti elnök.

Bubenkó Csaba elmondta, hogy a munkaadó 2011. július elsején végrehajtotta a központban dolgozók idei béremelését, a többi munkavállalónál október elsejétől emelné a kereseteket. A KDFSZ elnöke hangsúlyozta: megállapodásra törekednek, bíznak abban, hogy a munkaadó elmozdul álláspontjáról. Amennyiben a munkáltató ragaszkodik az eltérő időpontban végrehajtandó béremeléshez, akkor a szakszervezet az Egyenlő Bánásmód Hatósághoz fordulna, hogy állapítsa meg a 21 ezer munkavállaló hátrányára elkövetett jogsértést.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.