Következő mérkőzések
Spanyolország
21:002024. június 30.
Grúzia
Franciaország
18:002024. július 01.
Belgium

Válságos állapotban az áramütés egyik sérültje

Mélyaltatásban tartják a dabronci balesetben, a 20 ezer voltos áramütés következtében a legsúlyosabban megsérült férfit a veszprémi kórházban – tájékoztatott Rácz Jenő, a kórház főigazgatója csütörtök reggel.<br /><br /><a href="http://www.mno.hu/portal/812815" target="_blank"><strong>• Újraélesztették, de még életveszélyben van</strong></a>

MNO
2011. 09. 29. 8:25
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A férfi állapota továbbra is válságos, a délelőtt folyamán megpróbálják felébreszteni, hogy pontosabb képet kapjanak a sérüléseinek mértékéről – mondta a Veszprém Megyei Csolnoky Ferenc Kórház főigazgatója. A középkorú férfit az újraélesztését követően mentőhelikopterrel szállították a veszprémi kórházba.

Az ajkai Magyar Imre Kórház sürgősségi osztályának ügyeletese csütörtökön elmondta, hogy a hozzájuk érkezett két beteg állapota továbbra is stabil, ők ébren vannak. Megfigyelésre továbbra is az intenzív osztályon tartják őket, de állapotukról a kórház a betegek kérésére bővebb felvilágosítást nem adott.

A baleset győri kórházba szállított sérültje nincs életveszélyben, de az áramütés következtében a testén 30-40 százalékos égési sérüléseket szenvedett – közölte szerdán Oláh Attila, a Petz Aladár Megyei Oktató Kórház orvos igazgatója, hozzátéve, hogy az égésplasztikai osztályon további műtét vár a betegre.

A Veszprém megyei Dabroncon hat munkást ért áramütés szerdán, amikor egy épülő ipari csarnok festésén dolgoztak. A fémvázas festőállványt az épület homlokzata elé akarták tolni, ám az elérte a fölötte csaknem nyolcméteres magasságban húzódó magasfeszültségű vezetéket. Ketten a helyszínen meghaltak, négy munkást kórházban ápolnak. A rendőrség az ügyben foglalkozás körében elkövetett gondatlan veszélyeztetés miatt nyomoz, és a megyei kormányhivatal munkavédelmi szervének munkatársai is vizsgálják a halálos munkabaleset körülményeit.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.