Vanczákék fellebbeznek a kizárás ellen

Vanczák Vilmos csapata, a svájci Sion fellebbezést nyújtott be a labdarúgó Európa-liga küzdelmeiből történt kizárása ellen.

MNO
2011. 09. 09. 12:08
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az európai szövetség (UEFA) pénteki közleménye szerint a Sion beadványát a fellebbviteli bizottság tárgyalja majd kedden.

Az UEFA múlt pénteken zárta ki a második számú sorozatból a Siont, miután helyt adott a svájciak által a selejtező utolsó fordulójában búcsúztatott skót Celtic Glasgow óvásának, amely szerint a nemzetközi szövetség (FIFA) egy 2009-es, ám csak idén januárban hatályba lépett ítélete alapján a svájciak egy évig nem igazolhattak volna játékost, ezzel szemben mégis hat új labdarúgó érkezett a klubhoz.

A Sion azzal védekezett, hogy a tiltást a svájci bíróság ideiglenesen feloldotta, és engedélyt adott a futballisták szerződtetésére. A döntés értelmében mindkét meccset 3-0-s gólkülönbséggel a Celtic csapatának ítélte az illetékes testület.

A sioniak először nem az UEFA-hoz, hanem egy svájci bírósághoz fordultak, amely azonban illetékesség hiányában elutasította panaszukat. Az Európa-liga I csoportjában elvileg így a Celtic szerepelhet a spanyol Atlético Madrid, az olasz Udinese és a francia Stade Rennes csapataival együtt.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.