Vasárnaptól Grosics Gyula nevét viseli a tatabányai stadion

Grosics Gyulának, az Aranycsapat legendás kapusának a nevét viseli vasárnaptól a tatabányai futballstadion.

MNO
2011. 09. 18. 18:25
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A névadó ünnepségen jelen volt többek között Orbán Viktor miniszterelnök, Czene Attila sportért felelős államtitkár, Borkai Zsolt, a Magyar Olimpiai Bizottság (MOB) elnöke, illetve Buzánszky Jenő, az Aranycsapat hátvédje. Grosics fogaton érkezett a stadionba Lázár Vilmos világbajnok társaságában.

A megyei lap, a 24 Óra internetes oldalának beszámolója szerint a miniszterelnök és a MOB első embere is reményét fejezte ki, hogy lesz még erős labdarúgás Tatabányán. Orbán Viktor Grosics méltatása mellett úgy fogalmazott: Tatabányán nem futóhomokra, hanem sziklaszilárd alapokra építkeznek a fociban, és ez lehet a jövő útja.

Az ünnepség után – melyen mintegy 1500 szurkoló volt jelen – egy gálamérkőzés keretében pályára léptek a Real Madridot éppen 30 éve megverő Bányász-játékosok is.

A 85 éves Grosics – a Nemzet Sportolója – 1947 és 1962 között 86 alkalommal védte a magyar válogatott kapuját. Ott volt 1953-ban „az évszázad mérkőzésén”, amelyen az Aranycsapat 6-3-ra legyőzte Angliát a Wembley Stadionban, valamint az 1954-es, németek ellen elveszített világbajnoki döntőben. Helsinkiben, 1952-ben olimpiai bajnoki címet szerzett a magyar csapattal.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.