Versenyautók adták elő a zeneművet

Rézfúvósok, ütősök és versenyautók tucatjai adtak elő egy kétperces zeneművet a 45. Mecsek Rallye rajtja előtt péntek délután Pécs főterén.

MNO
2011. 09. 09. 17:07
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A művet a Pannon Filharmonikusok rézfúvósai, ütősei és a rali nemzetközi mezőnyének versenyzői közösen adták elő. Az egyedülálló darab szerzője a pécsi zenekar új vezető karmestere, Bogányi Tibor volt. A szervezők felhívására a több tucat autóversenyző mellett buszok, taxisok és autósok is csatlakoztak a darab záróakkordjaihoz.

Pécs főterén több ezer ember volt kíváncsi a furcsa zenei bemutatóra és az autóverseny rajtjára. A szokatlan koncert hangos tetszést aratott, a rövid koncertet a rajtceremónia követte. Az önkormányzat utalt arra, hogy Magyarországon először rendeznek IRC-futamot, és ez az év egyik legfontosabb, nemzetközi jelentőségű magyarországi sporteseménye. Az IRC versenynaptárába bekerült 45. Mecsek-rali ugyanis a sportág nemzetközi és hazai élmezőnyét vonultatja fel, itt dől el a magyar bajnokság résztvevőinek végső sorrendje is.

„Pécs a tavalyi Európa Kulturális Fővárosa címét továbbörökítve arra keresett megoldást, miként köthető össze a városban évtizedes hagyományokkal rendelkező autósport a művészettel, miként szólíthat meg méltóképp országot-világot A kultúra városa szlogen szellemében. Bogányi Tibor, a Pannon Filharmonikusok Skandináviából érkezett, magyar származású vezető karmestere számára inspiráló volt a lehetőség” – olvasható a közleményben.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.