Visszafordították Magyarországra a sugárzó rakományt

Sugárzó rakományt szállító járművet fordítottak vissza a múlt szombaton Magyarországra a Záhony–Csap nemzetközi határátkelőhelyen az ukrán határőrizeti szervek.

MNO
2011. 09. 20. 13:51
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Kárpátalja Megyei Állami Környezetvédelmi Felügyelőség keddi jelentése szerint a közúti határátkelőhely ukrán oldalán belépésre jelentkező jármű rakományának radioaktív sugárzási szintje több mint kétszerese volt a megengedett értéknek a helyszíni műszeres vizsgálat szerint. A felügyelőség munkatársai a közel 15,6 tonna, veszélyesnek minősülő rakományt visszafordították Magyarországra. A szállítmányhoz mellékelt fuvarlevél szerint a jármű egy ukrajnai vállalat címére szállította volna rakományát. A jelentés nem nevezi meg a szállítmány küldőjét.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.