Visszatért az ország legbefolyásosabb személyisége

Visszatért Indiába csütörtökön Sonia Gandhi, az indiai Kongresszus nevű kormánypárt vezetője, akit az Egyesült Államokban megműtöttek – közölte pártjának szóvivője.

MNO
2011. 09. 08. 7:15
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az olasz származású indiai politikust, az 1991-ben meggyilkolt Radzsiv Gandhi kormányfő özvegyét az ország legbefolyásosabb személyiségének tekintik. Több mint egy hónapig volt távol. Hiánya komoly problémákat okozott a koalíciós kormány számára, amelyet azzal vádolnak, hogy rosszul kezelte a – több évtizede legnagyobb – korrupcióellenes tiltakozásokat. A kabinetnek parlamenti szövetségeseivel is megromlott a viszonya.

Dzsanardhan Dvivedi párt szóvivő közölte, hogy Sonia Gandhi csütörtök reggel megérkezett és jól van. Egy hónappal ezelőtt a Kongresszus párt megdöbbenést okozott azzal a bejelentésével, hogy Gandhit megműtik. A párt ugyanakkor elzárkózott attól, hogy közölje a beavatkozás jellegét.

A Tehelka című indiai oknyomozó folyóirat akkoriban a Twitter közösségi portálon közzétett blogjában azt írta, hogy Sonia Gandhi a New York-i Memorial Sloan-Kettering Onkológiai Központba került. Megműtötték és sebésze arról számolt be, hogy az operáció sikeres volt. További részletek nem kerültek nyilvánosságra. A Kongresszus párt szóvivője azt hangoztatta, hogy Gandhi egészsége és mindennemű orvosi ellátása az ő magánügye, és családja is kérte ennek tiszteletben tartását.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.