Vizsgálódik az EB

Vizsgálatot indított az Európai Bizottság (EB) annak megállapítására, történnek-e visszaélések vagy versenytorzítások az internetes fizetések ágazatában az unióban.

MNO
2011. 09. 26. 15:28
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Brüsszeli források szerint az Európai Unió végrehajtó testülete egy panasz nyomán azt vizsgálja, van-e akadálya annak, hogy új cégek hasonló tevékenységgel bejussanak a piacra.

A bizottság elsősorban az európai banki üzletág fizetési műveletekkel kapcsolatos döntéshozó és koordinációs testülete, az Európai Fizetési Tanács (EPC) szabványosítási törekvéseit elemzi.

Joaquín Almunia versenyügyekért felelős bizottsági tag hangoztatta, hogy általánosságban támogatja a szabványok alkalmazását, mert az ösztönzi a versenyt, ugyanakkor biztosítani kell, hogy az egységesítési eljárás nem jár szükségtelen korlátozásokkal.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.