Washingtonban tárgyal Fellegi

Fellegi Tamás nemzeti fejlesztési miniszter hivatalos látogatáson Washingtonban tartózkodik szeptember 23. és 27. között. A tárcavezető kormányzati energetikai és külügyi vezetőkkel, valamint a vállalati szféra meghatározó irányítóival tárgyal elsősorban energetikai és klímapolitikai kérdésekről. Fellegi Tamás részt vesz a Center for Strategic and International Studies (CSIS) kerekasztal-beszélgetésén energiaszakértőkkel, és előadást tart az Atlanti Tanács ülésén.

MNO
2011. 09. 23. 8:06
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A fejlesztési miniszter ötnapos látogatása során megbeszéléseket folytat mások mellett Dan Poneman helyettes energetikai miniszterrel; Nat Keohane-nel, az elnök energiaügyi és környezetvédelmi különleges megbízottjával, Marie Yovanovitchcsal, a külügyminisztérium közép-európai régióért felelős helyettes államtitkárával, Richard Morningstarral, a külügyi tárca európai és eurázsiai energetikai különmegbízottjával, Carlos Pascuallal, a külügyminisztérium nemzetközi energiaügyi különmegbízottjával és koordinátorával, továbbá David McCurdyvel, az Amerikai Gázipari Egyesület elnök-vezérigazgatójával, illetve Jeanne Lopattóval, a Westinghouse alelnökével.

Fellegi Tamás a CSIS konferencián tartott felszólalásában ismerteti a magyar soros uniós elnökség alatt az energetika terén elért legfontosabb eredményeinket, Magyarország Nemzeti Energiastratégiáját, és az Európai Bizottság közleményét az EU energetikai prioritásairól. A tárcavezető az Atlanti Tanács ülésén a Magyar energiapolitika és a globális gazdasági válság kezelése: régi és új szövetségesek címmel mond beszédet.

(MNO)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.