A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
6
Ezüstérem
7
Bronzérem
6

Washingtonnak mindegy, ki ül Moszkvában

Az Egyesült Államok kész együttműködni a következő orosz elnökkel, „bárki legyen is az” – így reagált az amerikai külügyminisztérium szóvivője arra, hogy az orosz kormánypárt hétvégi kongresszusán Vlagyimir Putyin jelenlegi kormányfőt javasolták államfőjelöltnek.

MNO
2011. 09. 26. 20:40
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az Egységes Oroszország nevű kormánypárt szombati moszkvai kongresszusán Dmitrij Medvegyev hivatalban lévő elnök Putyint javasolta a küldöttek jelöltjének a jövő tavaszi elnökválasztásra, míg Putyin Medvegyevet ajánlotta a párt listavezetőjének az idén decemberi parlamenti választásokra, egyben kormányfőnek. Mindketten vállalták a feladatot, vagyis a két politikus a választások után várhatóan „hivatalt cserél”.

Mark Toner amerikai külügyminisztériumi szóvivő hétfőn Washingtonban újságíróknak úgy nyilatkozott, az „orosz népre” tartozik, hogy megválassza következő elnökét, de „nyilvánvalóan az Egyesült Államok és Oroszország, valamint a világ kölcsönös érdeke lesz”, hogy együttműködjenek vele. Toner nemleges választ adott arra a kérdésre, hogy az Egyesült Államok szempontjából lassítja-e a Barack Obama amerikai elnök megválasztása után az orosz–amerikai kapcsolatokban kezdett „újraindítás politikáját”, ha Putyin – mint az várható – visszatér a Kremlbe.

A szóvivő kiemelte, hogy Putyin is hozzájárult e politikához, amelyet eddig „siker koronáz”. Az amerikai célok változatlanok: Washington a jövőben megpróbálja újrakezdeni a rakétavédelmi együttműködést és befejezni a Kereskedelmi Világszervezethez történő orosz csatlakozást – tette hozzá.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.