Zalában az országos átlagot meghaladóan nőtt

Abszolút értékben elmarad ugyan, de arányaiban az országos átlagot meghaladóan nőtt Zala megyében a társaságok, a magánszemélyek és az egyéni vállalkozók által befizetett adó; a legnagyobb összeget egy gázellátással foglalkozó társaság, magánszemélyként pedig egy 51 éves nő vallotta és fizette be – közölte keddi sajtótájékoztatóján a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) Zala Megyei Adóigazgatóságának adóügyi igazgató-helyettese.

MNO
2011. 09. 20. 13:05
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Szemesné Bognár Ágota arról számolt be, hogy a társasági adó hatálya alá tartozó vállalkozások a megyében összességében 14,3 százalékkal több adót fizettek be tavaly, mint 2009-ben, a nyugat-dunántúli régióban a három megye közül azonban Zalában a cégek teljesítményének és jövedelmezőségének javulása jóval kisebb arányú. Ez a megye gazdasági szerkezetével magyarázható, itt ugyanis nagyobb arányban vannak kisvállalkozások, ugyanakkor alacsonyabb a feldolgozóipar és a külpiaci értékesítés aránya, nagyobb részesedést mutat a mezőgazdaság, az építőipar, a kereskedelem és a gázellátás.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.