Zalaegerszegen átadták a Faipari Inkubátorházat

Átadták a közel 178 millió forint költséggel az Új Széchenyi-terv 70 százalékos támogatásával felépült faipari inkubátorházat szerdán Zalaegerszegen.

MNO
2011. 09. 14. 19:24
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A városban a faiparnak és a hozzá kötődő vállalkozásoknak kiemelt jelentősége van – mondta az átadáson Gyutai Csaba polgármester (Fidesz–KDNP). Zala megyében található az ország erdőterületeinek 16-17 százaléka, a meghatározó gazdasági szereplők, vállalkozások a fához, a faiparhoz kötődnek.

Nagy Lajos, a projektgazda Bigimp Kft. ügyvezetője elmondta: az épületben nyolc kisebb, faiparral foglalkozó vállalkozásnak tudnak helyet biztosítani és komplex szolgáltatást nyújtani. Az MTI kérdésére elmondta, hogy jelenleg ugyan még nincs bérlője az inkubátorháznak, de nagyon sok vállalkozás érdeklődött.

Megjegyezte, hogy együttműködési megállapodást írtak alá a faipari képzéssel foglalkozó Deák Ferenc Szakközépiskolával és a Pannon Fa- és Bútoripari Klaszterrel, valamint a Nyugat-magyarországi Egyetem Faipari Mérnöki Karával, hogy a szakember- és a továbbképzésben is segítséget nyújthassanak.

Az 1213 négyzetméter alapterületű, kétszintes épületben öt műhelyt és öt irodát alakítottak ki, az inkubátorház egy közel 500 négyzetméteres raktárral és szociális blokkokkal is kiegészül, emeletén pedig 30 fős oktatóterem található.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.