Zombiként Kőbányán tölt egy hónapot Brad Pitt

Brad Pitt ősszel Kőbányára jön, mivel új, „World War Z” címet viselő zombis filmjének akciódús fináléját Budapest XIX. kerületében, egy régi konzervgyári épületben fogják forgatni. A Marc Foster rendezésében és Brad Pitt főszereplésével készülő thriller Max Brooks „A zombi világháború története” című könyvének adaptációja.

MNO
2011. 09. 23. 17:13
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Adam Goodman, a film producere elmondta, azért esett Kőbányára a választásuk, mert itt megtalálták a forgatáshoz szükséges két legfontosabb tényezőt: az ideális helyszínt és a megfelelő fogadókészséget. Több ország számos városában voltak, amíg eljutottak Budapestre, ahol szintén hosszas keresgélés során fedezték fel a tökéletes kőbányai épületet.

A producer külön kiemelte Kovács Róbert polgármester szerepét, aki az első pillanattól fogva támogatta az elképzelést. Szerinte a kerület fogadókészsége legalább olyan fontos, ha nem fontosabb, mint a helyszín, mert nem filmbarát környezetben nem tudnának dolgozni. Adam Goodman kijelentette, hogy az eddigi tapasztalatai alapján másoknak is ajánlani fogja forgatási helyszínnek Kőbányát. Véleménye szerint a forgatás hatalmas reklám a kerületnek, hiszen annak ideje alatt a film- és sztárvilág Kőbányára fókuszál majd. A filmnek köszönhetően a kerület felkerül a filmipar térképére.

A producer arról is tájékoztatást adott, hogy a gyártási terv még alakulóban van, de úgy néz ki, október 10-től november 10-ig tart majd a jelenetek felvétele. A rendező és az operatőr maximalista, a tökéletességre törekszenek minden jelenet, így a kőbányai akciójelenetek felvétele során is. Ez pedig azt jelenti, hogy forgatási időben, azaz sötétedéstől hajnalig, a kerület egyes részein valósághű fegyverropogás és robbanások zaja lesz majd hallható.

Adam Goodman ígéretet tett arra, hogy mindent el fognak követni a hangahatások jelentette kellemetlenségek csökkentése érdekében. Már fel is vették a környéken lakókkal a kapcsolatot, hogy tájékoztassák őket a forgatás esetleges következményeiről, valamint megbeszéljék velük az okozott problémák elhárításának módját. A producer számára fontos, hogy máskor is szívesen lássák őket a kerületben.

A forgatás ideje alatt Brad Pitt családja, így Angelina Jolie is Budapesten fog tartózkodni.

(kobanya.info)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.