Élő közvetítés
Románia
ÉLŐ
Ukrajna

465 település 584 intézménye csatlakozott

465 település 584 intézménye csatlakozott a Beszéljünk egymással, tanuljunk egymástól! című országos könyvtári napok rendezvénysorozathoz, amely október 3. és 9. között várja az érdeklődőket országszerte.

MNO
2011. 10. 02. 11:23
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A résztvevőket naponta más-más témakörhöz kapcsolódó kiállítások, beszélgetések, előadások, könyvbemutatók, olvasáshoz kötődő játékok és zenei érdekességek várják. A programok között író-olvasó találkozók, a helyi értékek bemutatása, a települések hagyományainak felidézése és tanulási technikák megismerése is szerepel. Az érdeklődőket számos pályázat és vetélkedő, játékos foglalkozás és internetes tudáspróba is szórakoztatja – közölte Kristóf Hajnalka sajtófelelős az MTI-vel.

Csaknem 150 esemény várja az érdeklődőket a fővárosi könyvtárakban. A Központi Szabó Ervin Könyvtárban Bakanek György és Föglein Ferenc életmód-szaktanácsadást tart, Bácskai Júlia a párkapcsolat pszichológiájáról beszél és bemutatkozik a mentori szolgálat. A Sárkányos Gyerekkönyvtárban a Vajaspánkó című mesekoncert és Finy Petra A csodálatos szemüveg című könyvének játékos bemutatója várja a családokat. Az Üllői úti könyvtárban Erőss Zsolt hegymászó élményeit és Berecz András népmesemondó történeteit, a Börzsöny utcai Könyvtárban Levente Péter előadóművész műsorát hallgathatják meg a látogatók, akik a Zenei Gyűjteményben a Népzenetárral ismerkedhetnek meg.

Az esztergomi Helischer József Városi Könyvtárban versmondóverseny várja az érdeklődőket, a szegedi Somogyi Károly Városi és Megyei Könyvtárban Ruttkai Évára és Latinovits Zoltánra emlékeznek a színésznő lányával, Gábor Júliával és férjével, Szigethy Gábor irodalom- és színháztörténésszel. A soproni Széchenyi István Városi Könyvtárban régi mesterségeket mutatnak be, a velencei Városi Könyvtárban Balázs Ágnessel, a tokaji városi könyvtárban Lőrincz L. Lászlóval tartanak író-olvasó találkozót, a szombathelyi Oladi Általános Művelődési Központ Könyvtárában a Hangraforgó együttes kortárs költők megzenésített verseit adja elő.

Az idei rendezvények arra hívják fel a figyelmet, hogy milyen szerepe van a könyvtáraknak a tanulási folyamatokban. A közönség előadásokat hallhat az egészségmegőrzésről, a passzívházak építéséről, a konyhai praktikákról, az energiatakarékosságról és a környezetvédelemről. A kisebbeket bábszínház, mesélés és kézműves foglalkozások is szórakoztatják.

Az idén is kiemelt esemény a könyves vasárnap október 9-én, amikor a könyvtárak rendkívüli nyitva tartással, rendhagyó programokkal fogadnak minden korosztályt. Folytatódnak az elmúlt években elkezdett baba-, kölyök-, tini- és nagyiprogramok is.

A programsorozatot az Informatikai és Könyvtári Szövetség szervezésében, a Nemzeti Kulturális Alap támogatásával rendezik meg.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.