A minőségi termelés irányába mozdult el a mezőgazdaság

Az Országos Mezőgazdasági és Élelmiszeripari Kiállítás (OMÉK) idei programja az állatbemutatóktól a különböző élelmiszer-ipari vállalkozások kínálatán át a szakmai fórumokig azt mutatta, hogy a magyar mezőgazdaság és élelmiszeripar a minőségi termelés, a mind nagyobb hozzáadott érték irányába mozdult el – mondta Fazekas Sándor vidékfejlesztési miniszter vasárnap Budapesten, az OMÉK Miniszteri Különdíjának és Közönségdíjának átadásakor. <br /><br /><a href="http://www.mno.hu/portal/813296" target="_blank"><strong>• Feladatuk a vidékfejlesztés támogatása</strong></a>

MNO
2011. 10. 02. 16:01
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A 75. – jubileumi – Országos Mezőgazdasági és Élelmiszeripari Kiállítás (OMÉK) ötnapos rendezvényét értékelve a vidékfejlesztési tárca vezetője felidézte Orbán Viktor miniszterelnöknek a megnyitón elhangzott megállapítását, miszerint „Magyarország agrárország”. A miniszter szerint ezt alátámasztja a nagy érdeklődés az OMÉK iránt, amely mind a vidéken élők, mind pedig a városlakók részéről megnyilvánult.

A kiállításon több mint 500 cég mutatta be áruit, szolgáltatásait, mindez öt nap alatt mintegy 90 ezer érdeklődőt vonzott. A látogatók megnézhettek mintegy ezer őshonos magyar állatot, számos mezőgépipari újdonságot, szakmai előadásokat hallgathattak meg a tejtermeléstől a sertéstenyésztés szakmai kérdésein át a halászatig. Az OMÉK miniszteri különdíját Szpisják Imre (Kenderes) nagy súlyú ISV Pannonhibrid hízójával, valamint a Bábolna Hús (Debreczeni Tibor vállalkozó) hagyományos sonka termékével nyerte el. Az OMÉK közönségdíját pedig a Zsindelyes Pálinkafőzde Kft. kapta.

Ezt követően Fazekas Sándor a Kincsem Parkban két galoppfutam, az OMÉK Szent László Díj – a kétéves reménységek –, valamint a 2011-es OMÉK Magyar St. Leger trófeáit adta át a győzteseknek. A Szent László díjat Lake Louise, a Magyar St. Leger-t pedig Ostinato nyerte.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.