Élő közvetítés
Ausztria
ÉLŐ
Franciaország

A találkozások helye lesz az új központ

Átadták szombaton Mosonmagyaróvár mosoni városrészének megszépült központját, amely Nagy István polgármester szerint a találkozások helye lesz.

MNO
2011. 10. 01. 11:38
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A terület rehabilitációjára 502 millió forintos támogatást nyert el az önkormányzat a Nyugat-dunántúli operatív program révén az Európai Regionális Fejlesztési Alaptól. Az önrésszel együtt 725 millió forintos beruházással újították meg és bővítették a piacot, felújították a piacnak helyet adó Kápolna teret, a közelében lévő Erzsébet teret pedig hangulatos kisvárosi főtérré, találkozások helyévé alakították – mondta a fideszes polgármester ünnepi köszöntőjében az egész napos programot megnyitva.

A terek díszburkolatot kaptak, látványukat zöldfelületek gazdagítják. Mindkét téren egységes megjelenésű padokat, virágedényeket, kandelábereket és ivókutakat helyeztek el. A mosoni városközpont hangulatát új szökőkút és kőoszlopon álló zenélő óra emeli. A projekt részeként a kulturális eseményeknek helyet adó Fehér Ló Közösségi Házat is rekonstruálták.

A megszépült környezet javítja az ott élők közérzetét, életminőségét, gazdasági értelemben pedig felértékeli a közelben található területeket, amelyek hasznosítására magántőkét is szeretnének bevonni – mondta a polgármester az MTI-nek az egy év alatt megvalósult fejlesztés várható hatásairól.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.