Élő közvetítés
Ausztria
ÉLŐ
Franciaország

Akciót hirdettek meg a világkonferencián

A szabadidősportról Pekingben rendezett 14. világkonferencián akciótervet hirdettek meg a társadalom, elsősorban a fiatalok fizikai aktivitásának növelésére, az egészséges életmód követésére, a rendszeres sportolásra.

MNO
2011. 10. 01. 10:56
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Aján Tamás, a Nemzetközi Súlyemelő Szövetség elnöke – aki kezdettől, 1983-tól tagja a NOB ez ügyben életre hívott Sport for all elnevezésű bizottságának – a kínai fórumról beszámolva elmondta, hogy 90 országból 527 küldött vett részt az eseményen és fogadta el azt a dokumentumot, amely megerősíti, hogy a sportolás az emberek alapvető jogainak egyike.

„Minden ember számára lehetővé kell tenni, hogy sportolhasson, s ennek szervezése, a lehetőségek biztosítása épp olyan fontos célkitűzés a NOB számára, mint az olimpiai játékok megrendezése” – idézte a magyar sportvezető Jacques Rogge-nak, a Nemzetközi Olimpiai Bizottság elnökének kijelentését, aki egyben arra szólította fel a jelenlévőket, hogy az eddigieknél tegyenek többet a mindenki sportja, a szabadidősport fejlesztése, elterjesztése érdekében.

A nemzetközi konferencia résztvevői Tettekre van szükség címmel felhívást fogadtak el, amelyben széles körű összefogást, együttműködést hirdettek, s arra kérték a sportegyesületeket, oktatási intézményeket, hogy sportlétesítményeikben nyitott kapukkal várják a sportolni vágyókat.

Aján Tamás külön feladatot is kapott: Rogge elnök javaslatára felkérték arra, hogy a nemzetközi sportszövetségekkel részleteiben is ismertesse meg a konferencia felhívását. Biztassa őket arra, hogy a kifejezett versenysport mellett a szabadidősport fejlesztését is tekintsék fontos feladatnak. A 15. Sport for All Világkonferenciát 2013-ban Peruban rendezik.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.