Élő közvetítés
Belgium
ÉLŐ
Szlovákia

Amióta Magyarország csatlakozott, ez lehet a legkedvezőbb adat

A magyar mezőgazdaság és az élelmiszeripar talán az idén produkálja a legkedvezőbb exportaktívumot, amióta Magyarország csatlakozott az Európai Unióhoz – mondta a Vidékfejlesztési Minisztérium agrárgazdaságért felelős államtitkára szombaton Békéscsabán.

MNO
2011. 10. 01. 13:55
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Czerván György, aki a Fidesz szövetségi rendszeréhez tartozó KPE-KPSZ Párt (kisgazdák) kelet-magyarországi megyei elnökeinek szóló tanácskozásán vett részt, a sajtótájékoztatón elmondta: az ágazatnak az ország külkereskedelmi egyensúlyára gyakorolt hatása eddig is kimondottan pozitívnak mutatkozott.

Hozzátette: minden évben 1-2 milliárd euró külkereskedelmi aktívumot teljesítettünk, s az idei első féléves számok azt mutatják, ez az exportaktívum az idén lesz a legkedvezőbb. Időarányosan ugyanis az első félévben már 18 százalékkal meghaladtuk a tavalyi, egyébként rekord külkereskedelmi aktívumot.

Az államtitkár utalt Orbán Viktor miniszterelnöknek a 75. Országos Mezőgazdasági és Élelmiszeripari Kiállításon elmondott beszédére, amely szerint stratégiai ágazat a mezőgazdaság Magyarországon. Ebből arra következtetett, hogy az ágazat szereplői a legmagasabb szinten is számíthatnak a kormány segítségre – tette hozzá.

Turi-Kovács Béla, a KPE-KPSZ Párt elnöke a békéscsabai kisgazda tanácskozásról szólva kijelentette: „Az a célunk, hogy a szövetségen belül elinduljon egy olyan mozgás, amely a mostani kedvezőtlen tendenciát, amely az országon belüli támogatásban megmutatkozott, meg tudja fordítani, és meg tudja erősíteni azt a szövetséget, amelyhez tartozunk és hűségesen tartozni is kívánunk.”

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.