Élő közvetítés
Románia
ÉLŐ
Ukrajna

Baguette, vaj és dzsem a McDonald’sban

Baguette, vaj és dzsem: a McDonald’s franciaországi kávézóiban megtörtént az addig elképzelhetetlen, a jellegzetes amerikai ajánlat helyett a franciák tipikus reggelijét is felveszik a kínálatba.

MNO
2011. 10. 01. 17:55
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Mint a párizsi Le Figaro írja, a McCafé tartine (vajaskenyér) nevű menüben az amerikai gyorsétkeztető láncolat két, jellegzetesen francia péksüteményt (petit pain), kis üveg lekvárt, kis adag vajat és egy meleg italt kínál 3 és fél euróért (mintegy ezer forint). Igaz, a McCafék, amelyek 2004-ben tűntek fel, tavalyi 18 millió eurós forgalmukkal ma még az amerikai óriáscég franciaországi teljes forgalmának alig 1 százalékát képviselik. Az idén azonban 50 új McCafé nyílt, és így már 134 működik belőlük francia földön. Január óta 10 millió vendégük volt – tavaly összesen szolgáltak ki ennyit.

A franciás ajánlattal a világcég a reggeli forgalmat kívánja fellendíteni. A McDonald’s üzletekbe a legtöbben ebéd- és vacsoraidőben térnek be, viszont a McCafék forgalma megoszlik: a vendégek negyedrésze reggelizni jön, 40 százalékuk délután, a többiek ebéd után hörpintik fel kávéjukat ezekben az egységekben.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.