Következő mérkőzések
Lengyelország
15:002024. június 16.
Hollandia
Szlovénia
18:002024. június 16.
Dánia

Csúsznak a munkálatok

Körülbelül egy hónapnyi csúszásban vannak a soproni bírósági és ügyészségi épület munkálatai – közölte a megyei bíróság elnöke az MTI érdeklődésére.

MNO
2011. 10. 01. 7:50
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az eredeti szerződés szerint 2012. május 15-ére kell elkészülnie a kivitelezőnek, ami azt feltételezi, hogy a munkák végeztével az épület engedélyeztetési eljárásait februárban–márciusban megkezdhetik – mondta Takács József, aki a napokban megtekintette a beruházást. Szavai szerint a mostani késedelem ledolgozható, hiszen az időjárás nem hátráltatja az építkezést. „Ha szeptember elsejétől már teljes körűen az új épületben folyik az ítélkezés, az jó eredmény” – jegyezte meg, s felhívta a figyelmet arra, hogy több tízezer aktát kell átköltöztetni, ami egymagában hónapos feladatot jelent.

Felelevenítette, hogy ez év utolsó napján ér véget vagyonkezelői joguk arra az épületre, ahol jelenleg működnek. Ezt az egykori evangélikus iskolaépületet az ötvenes évek elején kapták meg bírósági célokra, de az egyház most visszakéri. Abban már megegyeztek a felek, hogy az új hely elkészültéig maradhat a bíróság, a bérleti díjról azonban még nem született megállapodás.

Takács József szólt arról is: terveik szerint az év végére elkészül a Győri Városi Bíróság épületének néhány hónapja vagyonkezelésbe kapott két szintjének felújítása is. Átfogó rekonstrukcióra nincs pénzük, de arra igen, hogy informatikai hálózattal lássák el, illetve kisebb irodákra, tárgyalótermekre tagolják a mintegy nyolcszáz négyzetméteres épületrészt.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.