Következő mérkőzések
Belgium
18:002024. június 17.
Szlovákia
Ausztria
21:002024. június 17.
Franciaország

Elhunyt minden idők egyik legjobb hokisa

Stockholm egyik kórházában nyolcvanéves korában meghalt Sven Tumba, a svéd jégkorong kiemelkedő képviselője, aki 1997-ben bekerült a sportági Hírnév Csarnokának tagjai közé, 1999-ben pedig minden idők legjobb svéd hokisává választották.

MNO
2011. 10. 01. 14:00
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Djurgardens IF együttesével nyolcszor volt országos bajnok, részt vett négy olimpián és tíz világbajnokságon, a téli ötkarikás játékokon a válogatottal második és harmadik lett, a vb-ken pedig három arany-, egy ezüst- és három bronzérmet szerzett.

Labdarúgásban ugyancsak válogatottságig vitte, később pedig ő honosította meg Svédországban a golfot, miként a nevéhez fűződik az első moszkvai golfklub létrehozása is. Halálhírét az északi ország jégkorongszövetsége tette közzé a honlapján szombaton.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.