Élő közvetítés
Belgium
ÉLŐ
Szlovákia

Emberrablók hurcolták el a turistanőt

Emberrablók elhurcoltak egy francia turistanőt a kenyai turistaparadicsom, Lamu-sziget közelében. Az eset szombatra virradó éjszaka történt – közölte a Capital FM kenyai rádióadó.

MNO
2011. 10. 01. 14:40
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Szemtanúk és a rendőrség szerint az idősebb asszonyt kevéssel éjfél után egy motorcsónakon hurcolták el a Lamuval szemközt fekvő Manda szigetéről.

Francia diplomaták megerősítették az emberrablás tényét. A kenyai turisztikai minisztérium egyik munkatársa arról számolt be, hogy a parti őrség üldözőbe vette a csónakot s bekerítette. Franciaország a nap folyamán eltanácsolta állampolgárait attól, hogy a Lamu-szigetcsoporton, különösen a Szomáliához közeli részen tartózkodjanak.

Az eset súlyos csapást jelent a kenyai turizmusra, az ország ugyanis jelentős részben a turistákból él. Néhány héttel ezelőtt ismeretlen tettesek egy brit turistanőt hurcoltak el, férjét pedig megölték.

A Lamu-szigetcsoport mindössze 50 kilométerre fekszik a szomáliai határtól. A kenyai rendőrség azt sejti, hogy az iszlám al-Shabaab milícia áll a tettek mögött. Ez a milícia tartja ellenőrzése alatt Dél-Szomália legnagyobb részét.

A kenyai turisztikai iparnak romló biztonsági helyzettel kell megküzdenie. A 2007-es elnökválasztás után véres események színhelye volt az ország. Több mint ezer ember halt meg, Kenya akkor a polgárháború szélére sodródott.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.