Következő mérkőzések
Románia
15:002024. június 17.
Ukrajna
Belgium
18:002024. június 17.
Szlovákia

Fokozott rendőri készültség az utcákon

Belgrád főbb közlekedési útvonalain és a város központjában fokozott rendőri készültség tapasztalható, az utcákon a rendőrség és a csendőrség megerősített egységei járőröznek, jóllehet a fenyegetések miatt a hatóságok betiltották a melegek vasárnapra tervezett felvonulását.

MNO
2011. 10. 02. 8:20
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A belgrádi képviselő-testület és a központi utca, a Terazije, továbbá a szerb parlament épülete előtti parkban és az Egyetemisták terén (Studentski trg) a rendőrség és a csendőrség tagjai járőröznek, tüntetések szétoszlatására alkalmas felszereléssel ellátva. Egyes, a város központjához közeli utcákban rendőrautókat, rendőrségi autóbuszokat, mentőkocsikat lehet látni.

Hasonló megelőző rendőrségi intézkedésekről érkeztek hírek vidéki szerbiai városokból is. A rendőri és csendőri jelenlét fokozását a „magas kockázattal járó gyülekezések megakadályozásával, a közrend és a nyugalom megőrzésével” indokolja a szerb belügyminisztérium (MUP). Szombaton néhány személy transzparenst lobogtatva pár percre feltartóztatta a forgalmat a Terazije közelében, a melegek jogait éltetve.

A MUP pénteken betiltotta a melegek előre bejelentett felvonulását, mert a biztonsági szervek arról értesültek, hogy szélsőséges erők – amelyek már hetek óta tiltakoztak a melegek tervezett felvonulása ellen – szombaton és vasárnap városszerte súlyos rendbontásokra készülődnek. A gyülekezési tilalom kulturális és sportrendezvényekre nem vonatkozik.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.