Következő mérkőzések
Belgium
18:002024. június 17.
Szlovákia
Ausztria
21:002024. június 17.
Franciaország

Halottakat és romokat hagyott maga után + Képek

Három halálos áldozata volt a Nesat tájfunnak Kínában, a hét végi sajtójelentések 200 millió dollár körüli anyagi kárról számolnak be.

MNO
2011. 10. 02. 13:10
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Kuanghszi-Csuang autonóm terület egyik településén a felhőszakadás miatt összeomló házak három ember halálát okozták. A terület 31 megyéjében és nyolc városában mintegy kétmillió ember életét befolyásolta valamilyen módon a Nesat; Kuanghszi székhelyéről, Nanningból több mint százezer embert kellett kitelepíteni – tájékoztatott az intézkedésről a polgári ügyek minisztériuma.



A heves esőzések következtében 2200 ház dőlt romba és 61 ezer épület rongálódott meg, az erős szél és a csapadék 120 ezer hektáron okozott kárt a veteményben, körülbelül 3600 hektár vált menthetetlenné. Az anyagi kárt 1,27 millió jüanra (200 millió dollár) teszik.



(Fotók: Reuters)

A csaknem 24 órán át tomboló vihar helyenként 400 milliméteres csapadékkal érkezett, tíz faluban egytől három méter magasságig állt a víz. Az ítéletidő súlyos fennakadást okozott az érintett régió közlekedésében, az autópályák közül öt vált használhatatlanná. Csincsou városban összeomlott egy gyalogosok és kerékpárosok által használt felüljáró.

A regionális időjárás-előrejelzők szerint a következő tájfun, a Nalgae várhatóan szerdán éri el a dél-kínai Kuanghszit.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.