Élő közvetítés
Ausztria
ÉLŐ
Franciaország

Hétnapos munkaszünet kezdődött

Szombaton ünnepelte Kína a népköztársaság kikiáltásának 62. évfordulóját. Hétnapos munkaszünet kezdődött az országban, amit utazással, rokonlátogatással szórakozással és vásárlással töltenek a kínaiak.

MNO
2011. 10. 01. 11:53
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Napfelkeltekor a pekingi Tienanmen téri zászlófelvonáson 120 ezer ember vett részt, a Népi Hősök Emlékművénél pedig a kilenctagú legfelső politikai vezetés helyezett el hatalmas virágkosarakat. A vezetők egy 3600 kiválogatott tisztségviselőből, képviselőből álló közönség soraiban megtekintették az alkalomra készített ünnepi műsort, amelyet a kínai központi televízió is közvetített.

A kínai miniszterelnök az ünnep alkalmából tartott fogadáson azt ígérte, hogy a vezetés minden erőfeszítést megtesz a emberek életkörülményeinek javításáért, a társadalmi egyenlőség és az igazságosság fenntartásáért.

Ven Csia-pao külön is jelezte, fontosnak tartják az árak stabilitásának biztosítását, az ingatlanpiac szabályozását és a kormányzati támogatással létesülő lakások építését. Mint mondta: megszigorítják a munkahelyi biztonság, az élelmiszer- és gyógyszerminőség felügyeletét, javítják a társadalombiztosítás rendszerét, megóvják a környezetet.

A miniszterelnök a teendők sorában szólt a méltánytalan jövedelemelosztás gyakorlatáról, a mélyülő jövedelemkülönbségekről, s ígéretet tett az emberek demokratikus jogainak védelmére, a korrupció elleni harcra.

Kína nagyvárosait és különösen a pekingi utcákat, köztereket már napokkal ezelőtt kisebb-nagyobb virágkompozíciókkal dekorálták ki. A tömegek megindultak a nagy parkokba, ahol alkalmi szórakoztató rendezvények sorozata kezdődött.

Az országban az elkövetkező egy héten mindennap átlagosan mintegy 75 millió ember közlekedik majd az utakon: földön, vízen és a levegőben, közel tíz százalékkal több, mint egy évvel korábban – közölte szombaton a közlekedési tárca.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.