Iszlamistákkal lépett kapcsolatba az USA

Kairói amerikai diplomaták vasárnap közölték, hogy találkoztak a legbefolyásosabb egyiptomi iszlamista szervezet, a Muzulmán Testvériség képviselőivel.

2011. 10. 02. 18:28
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Azt nem mondták meg, hogy hol és mikor volt a találkozó az amerikai részről hivatalosan nemrég még terrorista szervezetnek tekintett mozgalom tagjaival. Iszam al-Arjan, a testvériséghez kötőtő Szabadságért és Igazságért párt elnökének helyettese szerint nem volt semmilyen találkozó.

Az Egyesült Államok júniusban jelezte, hogy változtat a Muzulmán Testvériség korábbi megítélésén. A módosulás azután következett be, hogy kiderült: a szervezet pozíciói rohamosan erősödnek Egyiptomban.

Ami a Muzulmán Testvériséget illeti, annak vezetői már 2005-ben, a mozgalom váratlan választási sikere után közölték, hogy párbeszédre törekszenek az Egyesült Államokkal.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.