Következő mérkőzések
Románia
15:002024. június 17.
Ukrajna
Belgium
18:002024. június 17.
Szlovákia

Kétharmadáért a kutyák a „felelősek”

A kutyák napi mozgásigényének köszönhetően a gazdáik többet és gyorsabban sétálnak, valamint jóval hajlamosabbak a rendszeres testmozgással együtt járó aktív életmódra – állítják szakemberek a témában született felmérések és tanulmányok eredményeire támaszkodva.

MNO
2011. 10. 01. 9:50
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A kutyatulajdonosok rendszeres heti sétáinak mintegy kétharmadáért a kutyák a „felelősek” – derült ki egy több mint 1011 felnőtt megkérdezésével készített felmérésből, amely az állateledeleket gyártó Mars Petcare vállalat megbízásából készült.

A gyermekes és állattartó emberek egynegyede rendszeresen látogatja a parkokat és egyéb szabadtéri helyszíneket a kutyáik miatt. „Ha esik, ha fúj, a kutyával mindennap el kell menni sétálni” – mondta Sandra McCune, a The Health Benefits of Dog Walking for People and Pets (A kutyasétáltatás jótékony hatásai az emberre és a házi kedvencre nézve) című könyv társszerkesztője. Mint hozzátette: a négylábúakkal közös séta egyúttal erősíti a társadalmi és a közösségi kapcsolatokat is. „Amikor az emberek a kutyájukkal indulnak útra, akkor nagyobb valószínűséggel elegyednek párbeszédbe másokkal” – mondta. A felmérés eredményei szerint a 65 éves vagy annál idősebb kutyatulajdonosok mintegy 44 százalékának biztosít rendszeres heti testmozgást az ebsétáltatás.

Edzőpartnerekként a kutyák olyan energiát, lelkesedést és támogatást adnak az embernek, amely alapvető fontosságú az aktív testmozgáshoz – mondta Shirley Archer, az amerikai fitneszszervezet (American Council on Exercise – ACE) szóvivője.

Az idén ősszel az Egyesült Államok különböző városaiban működő Fiatalok Keresztény Egyesületei (YMCA) is mind megtartják a maguk kutyanapi programjaikat. A Power of Pets (A házikedvencek ereje) elnevezésű kezdeményezés futással, sétával, jógával és egyéb fizikai tevékenységekkel várja az ebeket és gazdáikat.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.