Következő mérkőzések
Románia
15:002024. június 17.
Ukrajna
Belgium
18:002024. június 17.
Szlovákia

Kristóf Attila: (mire jó a szélsőjobb...)

MNO
2011. 10. 01. 9:10
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Én nem tudom, hogy a politikusok, akiknek egyik legfőbb törekvése elnyerni és megtartani a választópolgárok ingatag bizalmát, másképp gondolkodnak-e hivatásukról és feladatukról, mint általában az emberek. Ugyanis az egyszerű lelkek úgy képzelik, hogy egy politikus azért választja ezt a pályát, s azért igyekszik hatalomra kerülni, mert az ország érdeke lebeg a szeme előtt, s túl a személyes ambíción – bár a saját elképzelése szerint, de – mindig jóra törekszik, s szolgálni akarja azt, amit jónak vél. A demokrácia azon alapul, hogy a különböző világnézetű személyek és személyiségek mást és mást vélnek jónak, ebből bontakozik ki az eszmék harca és a politikai pártok egymással szemben tanúsított, nem mindig épületes magatartása.

(Magyar Nemzet, 2011. október 1.)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.