Élő közvetítés
Ausztria
ÉLŐ
Franciaország

Mától havidíjat kell fizetni a vásárlásért

Mától havidíjat szednek az amerikai bankok azoktól az ügyfeleiktől, akik vásárlásra használják bankkártyájukat. A pénzintézetek azért döntöttek így, mert az októbertől hatályos új banktörvény jelentősen korlátozza bevételi forrásaikat.

MNO
2011. 10. 01. 12:50
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A banki szerződések apró betűs részeivel gyűlhet meg az ügyfelek baja a jövőben. Az egyik legnagyobb pénzintézet, a Bank of America azt tervezi, hogy díjat számít fel a bankkártyás vásárlásokért. Havonta 5 dollár, azaz 1100 forint lenne a tarifa.

A bankok azután kezdtek új bevételi forrásokat keresni, hogy a kongresszus a pénzügyi válságra válaszul megszavazta a számos szigorítást tartalmazó Dodd–Frank-törvényt. A jogszabály a többi közt a bankok könyvelési trükkjeit szorítaná vissza és védené a fogyasztók érdekeit.

– A törvény korlátozza a kereskedőktől beszedhető banki díjak mértékét, így a kiskereskedők jelentős megtakarításokhoz jutnak. A pénzintézetek az így keletkező nagy bevételi rést akarják kitöltetni az ügyfelekkel, ezért jelenik meg egyre több helyen a fizetős bankkártyahasználat, és az elkövetkező hónapokban még több hasonló lépésre lehet számítani – jelentette ki Greg McBride vezető pénzügyi elemző.

A Bank of America példáját követve a Wells Fargo, a JPMorgan Chase és a SunTrust pénzintézetek is tervbe vették a bankkártya-használati díj bevezetését

(HírTV)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.