Élő közvetítés
Románia
ÉLŐ
Ukrajna

Megjelent a sokat látott mű

Digitális formában jelentették meg José Saramago portugál író kiadatlan művét, amely papírkiadásban csak hetek múlva lesz elérhető.

MNO
2011. 10. 02. 15:24
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A világhírű szerző az 1950-es években írta a Claraboia címet viselő regényt, amelyet harmincéves korában küldött el egy kiadónak. Választ soha nem kapott, és a kézirat sem került vissza hozzá. Negyven évvel később a kiadó költözés közben talált rá az elkallódott műre, ezek után jelezte a neves írónak, hogy megjelentetné a regényt. Saramago azonban elutasította az ajánlatot, mondván, hogy túl sok év telt el és az idő nem alkalmas, hogy kiadják. A szerző végül örököseire hagyta a döntést.

A mű szombaton már megjelent digitális formában, hetek múlva követi a papíralapú kiadás, először Portugáliában és Brazíliában. A fordításokra legalább tavaszig kell várni. José Saramago 1922-ben született, 2010-ben halt meg. 1998-ban irodalmi Nobel-díjjal tüntették ki.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.