Élő közvetítés
Románia
ÉLŐ
Ukrajna

Megtalálták a roncsokat, 18 ember halt meg

Meghalt mind a 18 utasa annak az indonéz kisrepülőgépnek, amely két napja zuhant le a délkelet-ázsiai ország nyugati részén – közölték a mentők szombaton, miután megtalálták a szerencsétlenül járt gép roncsait.

MNO
2011. 10. 01. 8:20
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A légi irányítók csütörtök hajnalban vesztették el a kapcsolatot a Szumátra északi részéből Aceh tartományba tartó kisgéppel. Az egyik indonéz légitársaság által üzemeltetett Casa C–212-es típusú repülő pilótája néhány perccel később vészjelzést adott le, majd a gép eltűnt a radarok képernyőjéről.

Mint a mentés irányítója a televízióban elmondta, helikopteres csapatuk szombaton reggel Bahorok térségében – Szumátra őserdővel borított hegyvidékén – bukkant rá a lezuhant gépre, s miután ketten leereszkedtek a helyszínre, megtalálták a 4 fős legénység és mind a 14 utas holttestét üléseikbe becsatolva.

Az utasok között négy gyermek is volt. A mentőkben rövid időre feltámadt a remény, hogy túlélőket találhatnak, miután a levegőből felfedezték, hogy a repülőgép törzse épen maradt, s egyik ajtaját nyitva találták. A francia hírügynökség megemlíti. hogy a gépet üzemeltető Nusantara Buana Air szerepel azon a feketelistán, amely az Európai Unióból elégtelen biztonsági intézkedéseik miatt kitiltott légitársaságokat sorolja fel.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.