Következő mérkőzések
Románia
15:002024. június 17.
Ukrajna
Belgium
18:002024. június 17.
Szlovákia

Nagykovácsi nyert az idén

Nagykovácsinak és Zebegénynek ítélte a Pest Megyei Önkormányzat az idén a Kulturált települési környezet díjat; Nagykovácsi – felújított főtere jóvoltából – az első, Zebegény – a Petőfi tér tetszetős átformálásának köszönhetően – a második helyen végzett.

MNO
2011. 10. 01. 18:53
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Budapesttől 15 kilométerre fekvő Nagykovácsi az idén „besöpörhette” a Magyar Urbanisztikai Társaság elismerését is: a hétezer lakosú nagyközség főterét Köztér-megújítási nívódíjjal jutalmazták. Az új főtér 2010-ben 180 millió forintból készült el.

Pest megye építészeti nívódíj pályázatán a középületek kategória győztese a gödöllői Zöld óvoda lett, a második helyen a zsámbéki Tündérkert óvoda végzett, a harmadik helyet az Abonyi Katolikus Közösségi Ház érdemelte ki.

Lakóépületek kategóriában a szentendrei vadászházat hirdette ki győztesként pénteken a megyei közgyűlés. A díjakat decemberben, a megyenapi ünnepségen vehetik át a nyertesek.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.