Következő mérkőzések
Lengyelország
15:002024. június 16.
Hollandia
Szlovénia
18:002024. június 16.
Dánia

Óriási vihar csapott le, menekülnek az emberek

Újabb – egy hét leforgása alatt már a második – tájfun csapott le szombaton a Fülöp-szigetek északi részére.

MNO
2011. 10. 01. 6:13
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A helyi lakosság még nem evickélt ki az előző, Nesat névre keresztelt tájfun okozta bajból, s máris egy újabb trópusi ciklonnal kell szembenéznie. A Nalgae nevű tájfun szombat délelőtt érkezett meg a szigetország partjaihoz, a Palanan-öböltől északkeletre érte el a partvidéket óránkénti 195 kilométeres széllökések kíséretében.

A Nalgae ugyanolyan utat jár be, mint az elődje: áthalad a víz áztatta Luzon szigeten, ahol a Nesat legalább 50 ember életét oltotta ki, több ezer embert kényszerítve arra, hogy épületek tetején vészelje át a természeti csapást. A hatalmas hullámok áttörték a Manilai-öböl gátját. Az újabb tájfun által érintett 630 kilométer széles térségben óránként 2,5 centiméter csapadék hullik. Négyszázezren kerestek menedéket óvóhelyeken, barátoknál és rokonoknál.

Az elmúlt négy hónapban Délkelet-Ázsiában, Kínában, Japánban és Dél-Ázsiában több mint 600 ember halt meg vagy tűnt el a monszun okozta árvizekben és viharokban.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.