Következő mérkőzések
Ausztria
21:002024. június 17.
Franciaország
Törökország
18:002024. június 18.
Grúzia

Rangos hazai és nemzetközi elismerésben is részesült

Rövid időn belül rangos hazai és nemzetközi elismerésben is részesült a Tisza-tó egy-egy turisztikai létesítménye, amely hozzájárul a térség vonzerejének növeléséhez – közölte a Magyar Turizmus Zrt. Tisza-tavi Regionális Marketing Igazgatóságának vezetője pénteken az MTI-vel.

MNO
2011. 10. 01. 13:33
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Molnár Anita elmondta: a Magyar Turizmus Zrt. ausztriai külképviselete és az osztrák Corps Touristique Austria szakmai egyesület közös gondozásában jelent meg nemrégiben a Világ legszebb strandjai című tematikus kiadvány, amely egyaránt nagy érdeklődést váltott ki az osztrák szakemberek és turisták körében.

A világ legjobbjaiként számon tartott 66 strand közé három magyar szabadvízi fürdőhely is bekerült. A szigorú szakmai szempontok alapján történt kiválasztás során meghatározó szempont volt, hogy a desztináció az adott országban ismert, objektív kritériumok alapján minősített legyen, valamint jelentős turisztikai potenciállal és egyediséggel bírjon.

Magyarországról az „élmény desztinációk” kategóriájában a Balaton, míg az „álomstrandok” közül a Velencei-tavi Sport Beach mellett a Sarudon található Tisza-tavi Eurostrand kapott helyet a nemzetközi toplistán.

Molnár Anita jelezte: a régió egy másik létesítménye is jelentős elismerésben részesült a napokban. A turizmus világnapja alkalmából ugyanis idén második alkalommal adták át Az év ökoturisztikai létesítménye címeket Magyarországon. Az ünnepséget megelőzően kiírt és elbírált pályázatra – amelyen ökoturisztikai létesítmények üzemeltetői, nemzetipark-igazgatóságok, erdőgazdaságok, önkormányzatok, társadalmi szervezetek, társas és magánvállalkozások pályázhattak látogatóközpont, illetve tanösvény kategóriában – az ország különböző tájairól összesen 21 jelentkezés érkezett.

Ezek közül az első helyezést végül a Balaton-felvidéki Nemzeti Park igazgatósága által létesített tihanyi Levendula Ház Látogatóközpontnak és a Szabics Bt. által üzemeltetett tiszaörvényi Tiszavirág Ártéri Sétaút és Tanösvénynek ítélték oda.

A Tisza-tavi Regionális Marketing Igazgatóság vezetője hangsúlyozta: a zsűri a tanösvények és a látogatóközpontok felszereltségének, szolgáltatásainak összemérése során olyan látogató- és családbarát bemutatóhelyeket igyekeztek találni, amelyek a leginkább hozzájárulnak a környezettudatos szemlélet kialakításához.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.