Élő közvetítés
Románia
ÉLŐ
Ukrajna

Sean Penn a tüntetőknél járt

Sean Penn meglátogatta a kairói Tahrír téren az egyiptomi forradalom „helyreállítását” szorgalmazó tüntetőket, az aktivistaként is ismert színész támogatásáról biztosította a demonstrálókat.

MNO
2011. 10. 02. 12:42
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A kétszeres Oscar-díjas filmcsillag szombaton járt az egyiptomi fővárosban, az afrikai ország turizmusért felelős hivatala fényképeket is közölt a Tahrír téren álló színészről. Sean Penn ismert társadalmi és politikai elkötelezettségéről, ezt filmjei, például a Ments meg, Uram! és a Milk című alkotások is tükrözik.

Mindeközben az Egyiptomot irányító legfelsőbb katonai tanács közölte, hogy fontolóra veszi a civilek hadbíróság elé állításának a megszüntetését, és az eddiginél egyértelműbb menetrendet dolgoz ki a polgári kormányzásra való áttérésre.

Az elmúlt napokban a kairói Tahrír téren több ezren követelték, hogy a katonai vezetés törölje el a rendkívüli állapotra vonatkozó, még a Mubarak-rendszerben hozott törvényeket, szüntesse meg a civilek katonai bíróság elé állításának a gyakorlatát és a rendőrségnek túlzott hatalmat biztosító jogszabályokat.

Egyiptomban a tervek szerint november 28-án kezdődnek a parlamenti választások. A voksolás várhatóan négy hónapig tart majd.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.