Élő közvetítés
Románia
ÉLŐ
Ukrajna

Teherán ellenzi a két állam megoldást

Ali Hamenei ajatollah, Irán vallási és politikai vezetője szombaton támadta az úgynevezett két állam megoldást, az izraeli és a palesztin állam egymás mellett létezésén alapuló tervet.

MNO
2011. 10. 01. 18:24
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Hamenei egy palesztinbarát konferencián beszélt arról, hogy a Palesztin Hatóság ENSZ-tagság iránti kérelme kudarcra van ítélve. Szerinte a palesztinoknak nem az 1967 előtti határok alapján kellene elképzelniük országukat – amivel kimondatlanul is elismernék Izraelt –, ugyanis minden terület a palesztinokat illeti.

Irán támogatja a Gázai övezetben uralmon lévő radikális palesztin Hamászt, amely szintén elutasítja a Palesztin Hatóság elnökének, Mahmúd Abbásznak a törekvéseit. Teherán nem ismeri el Izraelt, legfőbb ellenségének tartja. Hamenei Izraelt „rákos daganatnak” nevezte.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.