Élő közvetítés
Románia
ÉLŐ
Ukrajna

Többé nem lehet ilyen módon cigarettához jutni

Betiltották a cigarettákat kínáló automatákat Angliában, a hatóságok akár 2500 fontos büntetést is kiszabhatnak, ha valaki továbbra is ilyen készülékeket üzemeltet.

MNO
2011. 10. 02. 14:40
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az automaták betiltásáról szóló jogszabály szombaton lépett életbe, de Nagy-Britannia többi országrészében, így Walesben, Skóciában és Észak-Írországban – még – nincs hatályban.

A londoni egészségügyi minisztérium mindenekelőtt a fiatalokat akarja védeni az intézkedéssel. „Lényegében minden dohányos már 18. születésnapja előtt rászokott” – világított rá a kormány.

Angliában becslések szerint évente 35 millió cigarettához jutottak hozzá automatákból a fiatalok, noha törvény tiltja, hogy dohányterméket vehessenek. Egészségvédő szervezetek üdvözölték a kormány lépését, vendéglátósok viszont az üzletükbe való beavatkozásként tekintenek rá. Szerintük a pubokban meghirdetett dohányzási tilalom is súlyos gondokat okozott nekik.

A kormány tervei szerint az automaták betiltása csak az első lépés, a jövőben betiltanák az üzletekben elhelyezett dohányhirdetéseket is.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.