Következő mérkőzések
Románia
15:002024. június 17.
Ukrajna
Belgium
18:002024. június 17.
Szlovákia

Torghelle gólt szerzett, de kikapott a Honvéd

<p>Felemásra sikeredett Torghelle Sándor visszatérése a Honvéd csapatába, hiszen a válogatott támadó betalált a Paks hálójába, ám a vendégek így is nyerni tudtak 3-2-re a Bozsik-stadionban. A Vasas egy félidő alatt lerendezte az Újpestet, Pécsen és Zalaegerszegen döntetleneztek a csapatok, míg a Haladás legyőzte a Siófokot. A címvédő Videoton vasárnap este játszik a Ferencváros otthonában.</p>

Pintér Patrick
2011. 10. 01. 18:35
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

HONVÉD–PAKS 2-3 (0-1)
Budapest, Bozsik-stadion, 2000 néző. Vezette: Farkas Á.
Honvéd: Kemenes – Lovric, Debreceni, Botis, Novák – Tchami (Diaby, 70.), Németh N. (Ivancsics, 57.), Akassou, Abass (Hidi, sz.) – Torghelle, Danilo. Vezetőedző: Supka Attila.
Paks: Csernyánszki – Heffler T., Éger, Gévay, Csehi T. – Sipeki, Sifter, Böde, Vayer – Bartha (Magasföldi, 60.), Hrepka (Kiss T., 83.). Vezetőedző: Kis Károly.
Gólszerző: Botis (63.), Torghelle (68.), ill. Böde (43.), Vayer (66., 76.).
Kiállítva: Akassou (45.).

Két perccel a szünet előtt szerzett vezetést a Paks a Bozsik-stadionban, Böde Dániel Hrepka remek labdáját bombázta éles szögből Kemenes kapujába. A Honvéd még emberhátrányba is került a félidőben, miután a 3 mérkőzéses eltiltása után visszatért Akassou második sárga lapja után megkapta a pirosat is. Ám így sem adta fel a kispesti együttes, Botis szöglet utáni fejesével egyenlíteni tudott. Ám ez csak három percig tartott, Vayer szerencsés találatával ugyanis ismét a vendégeknél volt az előny. Újabb két minutummal később a napokban igazolt Torghelle egalizált, de Vayer 76. percben lőtt újabb góljára már nem volt válasza a Honvédnak.

VASAS–ÚJPEST 3-0 (3-0)
Budapest, Illovszky-stadion, 5000 néző. Vezette: Takács J.
Vasas: Ilizi – Sütő, Kovács G., Gáspár (Polényi, 9.), Casal (Katona, 58.) – Kulcsár D., Bárányos, Farkas B., Mehmedagic – Beliczky, Dajic (Jokics, 80.). Vezetőedző: Marijan Vlak.
Újpest: Balajcza – Szokol, Mihajlovics, Dvorschák (Rubus, sz.), Wilson – Simon K. (Kabát, 73.), Tajthy (Magos, sz.), Egerszegi, Balogh B. – Barczi, Rajczi. Vezetőedző: Zoran Spisljak.
Gólszerző: Dajic (9.), Bárányos (31.), Beliczky (38.).

Egy félidő alatt, vagy hogy pontosabbak legyünk, alig fél óra alatt eldöntötte a mérkőzést a Vasas együttese. Az első gólt a bosnyák Dajic lőtte Beliczky szép kiugratása után, majd a fiatal magyar csatár gólpasszt adott Bárányosnak is, végül saját maga is bevette Balajcza kapuját. Sőt Kulcsár lábában ott volt a negyedik hazai gól is, de lövése a kapufán csattant.

PÉCS–KAPOSVÁR 1-1 (1-1)
Pécs, 3500 néző. Vezette: Bognár.
Pécs: Dibusz – Simonfalvi, Regedei (Gyánó, 84.), Todorovics, Marovics – Zseljkovics (Scsepanovics, 37.), Lantos, Pintér A., Demjén – Andorka (Horváth Zs., 69.), Bajzát. Vezetőedző: Mészáros Ferenc.
Kaposvár: Hajdúch – Okuka, Bank, Mudresa, Jánvári – Balázs B., Kulcsár K. (Kovács O., 87.), Pedro, Gujic (Pavlovics, 73.) – Perics, Dzsavad (Alexeev, 69.). Vezetőedző: Sisa Tibor.
Gólszerző: Andorka (24.), ill. Perics (23.).

Az első félidő közepének gyors gólváltása során ki is alakult a találkozó végeredménye: Perics közeli találatával vezetett a Kaposvár, majd alig egy perc elteltével Andorka egyenlített. Igazságos döntetlen született.

ZALAEGERSZEG–PÁPA 1-1 (1-1)
Zalaegerszeg, ZTE Aréna, 2000 néző. Vezette: Kovács J.
ZTE: Jahic – Kocsárdi, Bogunovics, Kovács Gergő, Hidvégi – Balázs Zs., Szakály D., Máté P., Kamber – Tököli, Turkovs. Vezetőedző: Prukner László.
Pápa: Szűcs L. – Nagy S., Dlusztus, Totadze, Horváth L. – Ganugrava, Rodenbücher – Puri, Marics, Lovrencsics – Ferenczi. Vezetőedző: Véber György.
Gólszerző: Turkovs (39.), ill. Dlusztus (32.).
Kiállítva: Bogunovics (44.), ill. Puri (52.).

A vendég Pápa jutott előnyhöz a 32. percben, amikor egy szögletrúgást követően Ferenczi Dlusztust hozta helyzetbe, a védő pedig közelről a hálóba fejelt. Öt perc múlva jött Turkovs révén a hazaiak válasza, de nem sokkal később már foghatták a fejüket a ZTE-drukkerek is, Bogunovicsot ugyanis Marics lerántásáért kiállította a játékvezető. A szünet után azonban hamar kiegyenlítődött a létszám, Puri is pirosat kapott második sárgája után. A második félidőben már kevesebb helyzet akadt, így maradt a döntetlen.

HALADÁS–SIÓFOK 2-1 (2-0)
Szombathely, 3000 néző. Vezette: Berke.
Haladás: Rózsa – Schimmer, Korolovszky, Horváth A., Tóth P. (Devecseri, 80.) – Sluká, Iszlai, Kovács I., Halmosi – Oross, Rajos. Vezetőedző: Aczél Zoltán.
Siófok: Milinte – Mogyorósi, Fehér Zs., Szabó J., Nyári (Horváth A., 78.) – Huszák, Kecskés, Tusori (Lengyel, 33.), Lattenstein – Bozsovics, Haraszti. Vezetőedző: ifj. Mihalecz István.
Gólszerző: Kovács I. (5.), Sluká (14.), ill. Lattenstein (72.).

A középmezőnybeli hely megszilárdítása volt a célja mindkét csapatnak, ám ehhez győzni kellett, s ez csak egy csapatnak sikerülhetett. A haladás már negyedóra után kétgólos előnyre tett szert: előbb a fiatal Kovács István, majd a szlovák Sluká volt eredményes. A Siófoknak csak szépítésre futotta erejéből, a második félidő közepén Lattenstein talált a hálóba.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.