Élő közvetítés
Románia
ÉLŐ
Ukrajna

Zászlóégetés miatt volt tüntetés

Feldühödött tibetiek tüntettek szombaton, Kína nemzeti ünnepén egy tibeti zászló és a dalai láma egyik fényképének elégetése miatt.

MNO
2011. 10. 02. 13:25
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A tüntetők Szecsuan tartomány egyik megyeszékhelyén, Szöta városában követelték a száműzetésben élő dalai láma Tibetbe való hazatérését – jelentette az amerikai támogatással működő Radio Free Asia nevű rádióállomás vasárnap.

Hírt adott a megmozdulásról honlapján az indiai Dharamszalában száműzetésben működő tibeti kormány is, amely szerint a tüntetésen több mint kétszázan vettek részt, és szerzetesek is voltak köztük.

Szöta városa nagy tüntetések színhelye volt a tibeti fővárosban, Lhászában három évvel ezelőtt lezajlott, halálos áldozatokat követelő lázongások idején. A közelmúltban is feszült volt a helyzet Szecsuan tibetiek lakta részén. Szeptember végén két tibeti szerzetes gyújtotta fel magát, vallásszabadságot követelve népének.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.