időjárás 12°C Jusztina 2022. szeptember 26.
logo

Zászlóégetés miatt volt tüntetés

MNO
2011.10.02. 13:25

Feldühödött tibetiek tüntettek szombaton, Kína nemzeti ünnepén egy tibeti zászló és a dalai láma egyik fényképének elégetése miatt.

A tüntetők Szecsuan tartomány egyik megyeszékhelyén, Szöta városában követelték a száműzetésben élő dalai láma Tibetbe való hazatérését – jelentette az amerikai támogatással működő Radio Free Asia nevű rádióállomás vasárnap.

Hírt adott a megmozdulásról honlapján az indiai Dharamszalában száműzetésben működő tibeti kormány is, amely szerint a tüntetésen több mint kétszázan vettek részt, és szerzetesek is voltak köztük.

Szöta városa nagy tüntetések színhelye volt a tibeti fővárosban, Lhászában három évvel ezelőtt lezajlott, halálos áldozatokat követelő lázongások idején. A közelmúltban is feszült volt a helyzet Szecsuan tibetiek lakta részén. Szeptember végén két tibeti szerzetes gyújtotta fel magát, vallásszabadságot követelve népének.

(MTI)

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.