Figyelmeztető demonstráció

2000. 05. 01. 22:00
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Fogytán a türelme a 7-es főközlekedési út mellett fekvő balatoni települések lakóinak. Folytatják a január közepén megkezdett forgalomszámlálást, melynek gépjárműsűrűséget rögzítő adatai minden képzeletet felülmúlnak.A földvári március 9-i civil fórum felhívása alapján több ezer lakos neve került fel arra a listára, amelyet eljuttattak a balatoni térség parlamenti képviselőihez, kérve, hogy az M7-es autóút Balatonvilágos és Zamárdi közötti szakaszának autópályává szélesítését előzze meg a 7-es főutat tehermentesítő út építése.Január 15-e és 21-e között 560 perc alatt 561 tehergépkocsi robogott át Földváron, egy hónappal később 785 perc alatt több mint ezer tehergépjármű hangjától rezzentek össze a kisváros lakói. Április elején már percenként tíz tehergépjármű, kamion, tartálykocsi, illetve személyautó gurult át Balatonföldváron, április 12-én pedig Balatonlellén, egy kora délutáni órán 1076 gépjárművet számoltak meg az üdülőhely nyugalmáért aggódó egyik civil szervezet tagjai.Berkesné Hegedűs Márta, a balatonföldvári közösségi ház igazgatója lapunknak elmondta: a Zamárdi és Keresztúr közötti települések lakóit elsődlegesen a kamionok forgalma idegesíti, nemkülönben a veszélyes anyagokat szállító tartálykocsik rakománya. Nem tudni ugyanis, hogy a veszélyes szállítmányok egy esetleges közúti baleset esetén milyen katasztrófavédelmi beavatkozást igényelnének. A déli partiak azzal érvelnek, hogy már a kora tavaszi teherforgalom is aggasztó méreteket ölt, nyáron pedig az üdülőhelyek lakossága a mostaninak akár a tízszeresére duzzad. A Déli Parti Polgári Öszszefogás nevet viselő mozgalom tisztségviselői bíznak abban, hogy a közlekedési tárca felülvizsgálja az M7-es úttal kapcsolatos munkaprogramot.A tó somogyi oldalán élők egyébként az aláírásgyűjtésen kívül „keményebb” eszközt is bevetnek kérésük nyomatékosításaként: május 12-én kora délután figyelemfelkeltő demonstrációra várják azokat, akiknek már elegük van a 7-es főközlekedési út zajából, füstokádó tehergépjárműiből és a balatoni „autóversenyzők” száguldozásaiból.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.