A szőlő, a bor és a kultúra

2000. 10. 27. 22:00
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

„– Nem tudom, hogy a villanyvilágítás nem árt-e vajona boroknak? Régente, mikor a legjobb borok termettek Magyarországon: őseink méccsel jártak a pincébe – mond Kálnay.– Gyertyánk nekünk is van arra az eshetőségre, ha a világítás elromlana – felelt megnyugtatásul a fogadós. – Ami pedig avillanyvilágítást illeti, mindenesetre megszívlelendő dolog, merta jó bor olyan kezelést igényel, mint akár a leggyengébbkisasszony. Lehet, hogy mécses mellett jobb a bor is.– Így lesz valahogy a dolog, mert a napsugárral jóllakott szőlő, mikor borrá válott, már csak homályos helyen érzi jól magát, akár a pincében, akár a bendőben – erősítette Kálnay.” (Krúdy Gyula)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.