A rendezvényre ötven országból nyolcszáz szakembert várnak – jelentette be Fésüs László, a szervezőbizottság elnöke.
A kongresszuson a szakemberek olyan témaköröket érintenek, mint a fogyasztók értékítélete az állati eredetű élelmiszerekről, az előállításuk módszereiről, a hús- és tejtermelés élelmiszer-biztonsá-gáról tanácskoznak, szóba kerül a genetikailag módosított növények szerepe, valamint az intenzív állati- termék-előállítás állat-egészségügyi és környezetvédelmi kockázatai is. Emellett a szakértők megvitatják a takarmányozás, az állategészségügy és tartástechnológia, az állatélettan és -genetika kérdéskörét, míg a legfontosabb állatfajtákkal – szarvasmarhával, kecskével, juhval, sertéssel és lóval – külön szekciók foglalkoznak.
Kékkői Zoltán, az agrártárca politikai államtitkára rámutatott: az ágazat minőségi fejlesztését szem előtt tartva vissza kell nyúlni a magyar őshonos állatfajtákhoz, és meg kell állítani létszámuk csökkenését.
Hét év börtön után sajtburgerre vágyott a Madeleine McCann-ügy fő gyanúsítottja
