időjárás -1°C Ambrus 2022. december 7.
logo

A kormány 95 százalékos extraprofitadót vetett ki a Molra

A hajtót lőtte le a tapasztalt vadász

Szöghy Katalin
2002.01.26. 00:00

A szilvásváradi G. S. abban a hiszemben lőtt, hogy vadra céloz, amikor lelőtte a hajtást vezető kisnánai E. I.-t, a kedden történt vadászbaleset áldozatát – tudta meg a Magyar Nemzet.
Tizennégy vadász és tizenkét hajtó vett részt a Heves megyei Markaz mellett a verpeléti erdészet által szervezett vaddisznóvadászaton. Az Oroszlánvárnak nevezett erdőrészen a vadak a hajtók minden igyekezete ellenére elkerülték a kiszemelt terepet, ezért a vadászok megálltak. A hajtók velük szemben haladtak a bozótos terepen. G. S.-nek tudnia kellett, hogy a hajtók is ott vannak valahol, de lőtt – mondta lapunknak Kakuk György, a Heves Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóreferense.
A hajtók feltűnő, színes ruhában dolgoznak, nagy zajt csapnak, sőt hangos szóval is jelzik a vadászoknak, hol vannak. Emellett az előírásoknak megfelelően a vadászat előtt felhívták a figyelmüket: csak akkor lőhetnek, ha már biztosak abban, hogy vad van előttük.
A baleset áldozata kétgyermekes családapa. G. S., a tapasztalt szilvásváradi vadász sokkos állapotba került. A rendőrség foglalkozás körében elkövetett halált okozó veszélyeztetés miatt megindította ellene az eljárást.
Szakértők szerint a hazai vadászbalesetek áldozatai csaknem mindig a hajtók.

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.