időjárás 3°C Virág 2022. november 26.
logo

Az eljárás időrendje

2002.01.31. 00:00

2002. II. 1. A tanulók, illetve a szülők értesítése a félévi tanulmányi eredményekről. Ugyanezen a napon lesznek az írásbeli felvételi vizsgák a hat és nyolc évfolyamos gimnáziumokban.
II. 4. Pótírásbeli felvételi vizsgák a hat és nyolc évfolyamos gimnáziumokban.
II. 5. Jelentkezés a fegyveres erők és a rendvédelmi szervek által fenntartott iskolákba.
II. 11. Az írásbelit szervező hat és nyolc évfolyamos gimnázium értesíti írásbeli eredményükről a tanulókat.
II. 15. Az általános iskola továbbítja a tanulói jelentkezési lapokat a középfokú iskoláknak, a tanulói adatlapok első példányát pedig a Felvételi Központnak. Az általános iskola továbbítja a tovább tanulni nem akaró tanulók jelentkezési lapjait a kötelező felvételt biztosító szakiskoláknak.
II. 16–III. 16. Általános felvételi eljárás.
III. 18–21. A tanulói adatlapok módosításának lehetősége az általános iskolában.
III. 22. Az általános iskola eddig az időpontig elzárva őrzi a tanulói adatlap második példányát. A módosított adatlapot ekkor kell megküldeni a Felvételi Központnak.
III. 31. A Felvételi Központ elektronikus formában megküldi a középfokú iskoláknak a hozzájuk jelentkezettek névsorát ábécésorrendben.
IV. 10. A Felvételi Központ a módosított tanulói adatlapok alapján kiegészíti az ideiglenes felvételi jegyzékben közzétett névsort.
IV. 15. A középfokú iskola igazgatója a végleges felvételi jegyzéket megküldi a Felvételi Központnak (elektronikus úton és írásban).
IV. 30. Az OKÉV megküldi a tanulói adatlapok alapján egyeztetett felvételi jegyzéket a felvételt hirdető középfokú iskoláknak.
V. 2–IX. 1. Rendkívüli felvételi eljárás írható ki.
V. 2–15. Rendkívüli felvételi eljárást kell tartani, ha az általános felvételi eljárásban a felvehető létszám kilencven százalékánál kevesebb tanulót vettek fel.
V. 7. A felvételt hirdető középfokú iskolák megküldik a felvételről szóló értesítést a jelentkezőknek és az általános iskoláknak.
V. 21. A 2002. V. 15-ig megtartott rendkívüli felvételi eljárást meghirdető iskola igazgatója dönt a felvételi kérelmekről.
V. 22. A benyújtott jogorvoslati eljárás befejezése a fenntartónál.
VI. 20. Az általános iskola értesítést küld azokról a tanulókról, akiket sehová nem vettek fel, a tanuló állandó lakhelye (vagy tartózkodási helye) szerint illetékes települési önkormányzat jegyzőjének.
VI. 24–26. Beiratkozás (az iskola által meghatározott időben), kivéve a BM által működtetett szakközépiskolákban.
VIII. 13–28. Beiratkozás (az iskola által meghatározott időben) a BM által működtetett szakközépiskolákba.
VIII. 21–23. A sehová fel nem vett tanköteles tanulók beíratása a kötelező felvételt biztosító szakiskolába. Forrás: OKÉV

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.