időjárás 4°C Stefánia 2022. november 28.
logo

Bolgár-siratók

2002.01.18. 00:00

Jeles közéleti emberek egész brigádja tiltakozott aláírásával Bolgár György Beszéljük meg! című rádióműsorának megszüntetése ellen. A demokrácia és a szólásszabadság nevében protestálók listáját a Magyar Hírlap közölte. Gondolom, azért éppen ez a lap, mert hogy ők aztán tudják, milyen, amikor a hatalom lábbal tiporja a demokráciát és a szólásszabadságot, a redakció bejáratánál pedig ott lapul a gonosz cenzor. (Szegényeknek csak elvétve sikerül a miniszterelnök likvidálására buzdítaniuk meg lefasisztázni a Magyar Nemzetet. Cudar idők.)
Márkás a névsor, akár a Szaknévsor. Aki számít, benne van. A jópofi Juszt Lacitól a Sztálint sirató Eörsi Istvánon át az újságíró-hírszerző Aczél (Acsádi) Endréig itt az egész haladó baloldal. Hetihetesék Hernádistul, Verebestül, Fajkasházy Tivadajostul, a csalogányt lepipáló Korda György, a zámolyi etnikumot gyámolító Ferge Zsuzsa (Jospin francia kormányfőnek rebegett hálát nemrég), Dés László sztárfúvós, Lengyel László marxista jövendőmondó, a merő derű Sas József és még sokan mások.
Így járhat mindenki! – tájékoztat az újságcím, mellette a tisztogatás áldozatául esett Bolgár György fotója, amint széttárja kezét a pártatlan rádiózás kiemelkedő egyénisége, akit a Jóisten is közszolgálati riporternek teremtett, és most útilaput kötöttek a talpára, le is út, fel is út.
Látnivalóan bekeményített a kormányoldal. Baló György ugyan még beletörölheti a lábát Orbán Viktorba az egyes csatornán, Juszt Laciék még mocskolhatják a nemzeti oldalt a Magyar ATV baloldali sajtóklubjában (Bolgár Gyuri is tagja a kórusnak), Magyar Narancsék, Élet és Irodalomék, Népszaváék még köpködhetik, anyázhatják a jobboldalt – de a távolban már ott rejlik a hatalom kíméletlen cenzúrája, a kényszerű szilencium, a sajtódiktatúra.
Jön az illegalitás, a szamizdat, a sorok közé rejtett üzenet.

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.