időjárás 6°C Vilma 2022. december 5.
logo

Közeledő álláspontok

2002.01.25. 00:00

Az alapelvekben és a legfőbb tartalmi kérdésekben igen közel jutottunk a szerdai tárgyalásokon a végső megállapodás lehetőségéhez, ennek alapján most a szövegezési feladatok egyeztetését kell elvégeznünk – nyilatkozta Németh Zsolt a kedvezménytörvény alkalmazásáról folytatott magyar–szlovák megbeszélésről.

Lapunkhoz eljuttatott nyilatkozatában a Külügyminisztérium politikai államtitkára fontos haladásként értékelte azt, hogy a szlovák fél elfogadta a kétoldalú közös politikai nyilatkozat aláírására vonatkozó magyar javaslatot. A külügyi politikai államtitkár megítélése szerint a szerdai tárgyalásokon mindkét fél igen konstruktív hozzáállást tanúsított, ami a két kormány megegyezésre irányuló politikai szándékát tükrözi.
„Amikor az elveket illetően ilyen közel kerültünk a megállapodáshoz, a pontos szövegszerű formulák rögzítése valójában már csak idő kérdése. A közös nyilatkozat szövegében nagyrészt egyetértünk, az elkövetkező napokban meg tudunk birkózni a még előttünk álló pontosításokkal” – fogalmazott Németh Zsolt. Az államtitkár rámutatott arra is, hogy a szlovák félnek a kedvezménytörvény területenkívüliségére vonatkozó elvi felvetéseit a közös politikai nyilatkozatnak a már eddig kialakított szövegrészei érdemben megválaszolják. Németh Zsolt hangsúlyozta, hogy a munkavállalás kérdése semmilyen formában nem került szóba.

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.