időjárás 2°C Ferenc , Olívia 2022. december 3.
logo

Megint per indul a KDNP ellen?

Jezsó Ákos
2002.01.14. 00:00

A Kereszténydemokrata Néppárt szombaton ülésező országos elnöksége úgy döntött, hogy egyelőre nem tesz büntető feljelentést a pénzügyminiszter ellen azért, mert nem utalja át a költségvetési támogatásukat. Varga László, a Törvényes KDNP elnöke szerint a Kereszténydemokrata Néppárt már elvesztette az önállóságát, ezért nem jár neki az állami támogatás.

Úgy döntött a Kereszténydemokrata Néppárt országos elnöksége szombaton, hogy nem tesz büntető feljelentést a pénzügyminiszter, illetve az általa irányított tárca ellen, amiért egy jogerős bírói ítélet ellenére sem kapják meg a költségvetési támogatásukat. Az ülést követő sajtótájékoztatón Füzessy Tibor alelnök kijelentette: ha ez a helyzet továbbra is fennmarad, akkor a szükséges jogi lépéseket megteszik. Mint ismeretes, a Pénzügyminisztérium háromnegyed éve már nem utalta át a KDNP-nek járó állami támogatást, ezt az összeget ugyanis a párt ellen folyó perek idejére bírósági letétbe helyezi. Füzessy azonban azt is elképzelhetőnek nevezte, hogy ebben az esetben nemcsak jogi kérdésről van szó, hanem arról, hogy így akarják a történelmi múltú pártot ellehetetleníteni.
Varga László, a Törvényes Kereszténydemokrata Néppárt elnöke szerint a KDNP azzal, hogy beolvadt a Centrum Pártba, semmilyen állami támogatásra nem jogosult. Kijelentette: néhány nappal ezelőtt beadványt írt a Legfelsőbb Bíróságnak, amelyben azt kérte, hogy állapítsa meg, pártként működik-e még a KDNP. Varga szerint a KDNP-ben mindenfajta pártélet megszűnt. Erre példaként hozta az állami számvevőszéki adatokat, amelyek azt bizonyítják, hogy tavaly senki nem fizetett tagdíjat. Hozzátette: mivel a korábbi évekre is ez volt jellemző, ezért azt fontolgatja, hogy az 1997 óta kapott költségvetési támogatások visszafizettetéséért pert indít a Kereszténydemokrata Néppárt ellen.

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.