időjárás 5°C Miklós 2022. december 6.
logo

Pakisztán enged India követelésének?

MTI
2002.01.18. 00:00

Pervez Musarraf fontolgatja, hogy kiadja Indiának azt a húsz személyt, akiket Újdelhi India-ellenes terrorcselekmények elkövetésével vádol és kiadásukat követeli – mondta az indiai fővárosban Colin Powell.

Az amerikai külügyminiszter elmondta: iszlámábádi megbeszélésükön a pakisztáni elnök célzott arra, hogy hajlik az indiai követelés teljesítésére a háborús veszéllyel fenyegető viszály elsimítása céljából. Újdelhi korábban a párbeszéd feltételéül szabta, hogy Iszlámábád kiadja a Pakisztánba szökött kasmíri muzulmánok és a központi kormány ellen harcoló szikhek egy csoportját.
Baljós háttérként szolgált az amerikai külügyminiszter békéltető vizitjéhez, hogy pokolgép robbant az indiai Dzsammu és Kasmír állam téli fővárosában, a pakisztáni határon fekvő Dzsammuban. Két polgári személy meghalt, tizenöt megsebesült. A helyi rendőrség muzulmán szélsőségesek művének tartja a robbantást.

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.